Доступність посилання

ТОП новини

Комфортне життя для чиновників (огляд преси)


Київ – Однією з найбільших проблем сучасної України є ухиляння від сплати податків. Від цього страждає бюджет, відповідно виникають проблеми з видатками на медицину, освіту, благоустрій міст і сіл та інші важливі для суспільства речі. Водночас, як стверджує «Газета по-українськи», чималі гроші йдуть для збагачення можновладців та на забезпечення для них максимально комфортного життя. Персонально Президентові Віктору Януковичеві вимостили за 50 мільйонів гривень дорогу, тепер мостять ще й для Прем’єр-міністра Миколи Азарова. Перший віце-прем’єр Андрій Клюєв витратив 1 мільйон 750 тисяч гривень на чартерний переліт до Пекіна – на цілком пересічне засідання міжурядової українсько-китайської комісії. А ще планується викласти 5 мільйонів гривень на ремонт басейну на території державного санаторію «Конча-Заспа». Заголовок статті:«Янукович і Клюєв спонукають не платити податки».

Зате Клюєв заощадив на добових, адже він злітав туди й назад за один день, виправдовується в газеті «Сегодня» речник урядовця. А взагалі, політ обійшовся значно дешевше, коли б був інший новий літак, який би споживав менше пального. Інші пояснення урядовців пропонуються в статті «Басейн за 5 млн. і форма за 3,5 млн.».

Сучасний український кінематограф – доволі суперечливе явище, здебільшого невеселе. Однак, як пише газета «День», звичка до цілодобового оплакування є не менш згубною для кіно, аніж нестача коштів чи ідей. Тому дописувач видання зосереджується на тому, що є в українському кінематографі, що вдається зробити, і на тому, що заважає зробити більше. Публікація називається «Українське кіно 2000-х: спроба народження».

Від початку кризи без роботи залишилися близько 60 тисяч банківських співробітників. Однак, як зазначає газета «Діло», хвиля скорочень ще не зупинилася. І це при тому, що у 2010 році збільшилася кількість депозитів і поступово поновлюється кредитування.

Фахівці в галузі вікової психології дедалі голосніше говорять про тотальну психологічну безграмотність батьків і педагогів, про те, що вони, зовсім того не прагнучи, формують лінивих споживачів і байдужих споглядачів. На підставі чого зроблені такі висновки і як це змінити, розповідають «Ізвестія» в Україні» у матеріалі «Перший дзвоник».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG