Доступність посилання

ТОП новини

CША: вручення телевізійних нагород «Еммі»


Нью-Йорк – У Лос-Анджелесі у театрі «Нокія» об 11-й вечора (за київським часом – 4-а ранку понеділка 30 серпня) закінчилася важлива подія американського мистецького життя: 62-а щорічна церемонія вручення нагород за видатні досягнення у телебаченні. Присуджує нагороди Американська академія телевізійних мистецтв і наук.

Вручали нагороди у чотирьох головних категоріях: телевізійна драма, комедія, реаліті-шоу, а також музичні, комедійні програми, міні-серіали, тематичні й документальні передачі тощо. Плюс ще купа інших нагород – за найкращу режисуру, за найкращий сценарій, за документальні фільми, за фінансування програм тощо... Назву бодай декількох переможців.

Найкращим драматичним міні-серіалом визнано драму «Тихий Океан» про дії морських піхотинців проти Японії під час Другої світової війни. Найкращий телефільм – «Храм Грендин». Найкраща драматична акторка – Кіра Седжвік за роль у серіалі «Ближче». Найкращий актор – Аль Пачіно (фільм «Ви не знали Джека»). Найкращі комедійні актори – Джим Парсонс і Едді Фалко.

Джордж Клуні отримав спеціальну нагороду за гуманітарну діяльність у Судані, на Гаїті, і в Новому Орлеані після буревію «Катрина». Він сказав, приймаючи статуетку «Еммі»: «Коли трапляється катастрофа, кожен у цій залі хоче допомогти. Найгірше, коли ми дивимося новини через 7 місяців, через 5 років після подій, і усвідомлюємо, що істотних змін нема, ми зазнали поразки».

Церемонію вручення нагород «Еммі» у прямому ефірі транслювала телемережа NBC і дивилися презентацію мільйони глядачів не лише в Америці, а й у багатьох інших країнах. Адже американські телепрограми йдуть по всіх телеекранах світу, всіма мовами.

Нагороди «Еммі» як тригодинна програма-концерт

За традицією постановники роблять церемонію «Еммі» розважальним вечірнім видовищем, зі вставними номерами, піснями й танцями у виконанні знаменитих артистів і музикантів, з інтерв’ю на вулиці, а ведучим, як правило, виступає відомий комедійний актор.

Цього разу програму вів комік Джиммі Фаллон, ведучий щоденного популярного вечірнього шоу.

Сенсаційною була поява рок-зірки Елтона Джона з новою піснею про телевізійні шоу.

А ще – вставні номери, особливо комедійний вступ, коли Джиммі Фаллон з'являється на червоному килимі у майці, спітнілий, і прямує коридорами театру «Нокія» у супроводі команди танцюристів, в нього жбурляють фарбою, штовхають. Він бере гітару, співає, а тим часом його на наших очах переодягають, і на сцені він уже у смокінгу.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG