Доступність посилання

ТОП новини

Як Партія регіонів планує втриматися при владі впродовж 10 років (огляд преси)


Київ – Проведення місцевих виборів – перший крок у сценарії Партії регіонів із десятирічного панування у владі, стверджує газета «День». Суть плану полягає в опануванні максимально великої кількості управлінських позицій на місцях, у проникненні буквально в кожен із можливих до захоплення районів країни. Контроль над місцевими радами повинен забезпечити регіоналам перемогу в парламентських виборах 2012 року. Якщо ці вибори не перенесуть. Така можливість існує в рамках торгів парламенту та президентської адміністрації за повернення до Конституції Леоніда Кучми. Про те, як Партія регіонів маневрує із законом про місцеві вибори, «День» розповідає у статті «Поправки – у рядок».

Потрібно ввести у Конституцію засади адміністративної та територіальної реформ, переконує в «Газеті по-українськи» політолог Михайло Погребинський. Скажімо, ввести інститут префектур. Тобто, префекта призначає Президент як свого представника в регіоні, а місцеву владу обирають громадяни, і вона розпоряджається коштами й ресурсами.

Останнiм часом суттєво зросла кiлькiсть хворих, якi звертаються по медичну допомогу пiсля вiдпусток. Як констатує газета «Урядовий кур’єр», пiсля вiдпочинку на морi люди починають хворiти на застуду або пiдхоплюють кишковi iнфекцiї. Не став винятком i нинiшнiй сезон. Свою негативну роль для українців зiграла майже двомісячна аномально спекотна погода, а чи є ще якiсь причини? Про це видання розповідає у публікації «Вiруси в морi, як риба у водi».

Банкова переписує закон про місцеві вибори, щоб посилити конкуренцію в опозиції. Адже як переконує тижневик «Ділова столиця», конкуренція на полі помаранчевих суттєво посилиться. Тому депутати від БЮТ далеко не в захопленні від нових законодавчих ініціатив. Відтак, майбутня виборча кампанія про місцеві вибори загрожує для опозиції новими війнами компромісів, взаємних звинувачень і часткової втратою виборців. Заголовок статті «Робота над помилками».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

XS
SM
MD
LG