Доступність посилання

ТОП новини

Українська армія буде невеликою, але боєздатною – Міноборони


Реформування Збройних сил України не обмежиться лише скороченням, а має забезпечити збереження і нарощування бойового потенціалу, заявив міністр оборони Михайло Єжель.

«Передбачено, що Збройні сили будуть невеликими за чисельністю, але боєздатними», – сказав Єжель, виступаючи в Національному університеті оборони України з нагоди Дня знань та початку нового навчального року, повідомляє прес-служба Міноборони.

За словами міністра, реформування ЗСУ відбуватиметься в три етапи.

Так, у 2010-2011 роках передбачено стабілізувати ситуацію, яка склалася у Збройних силах, звільнити ресурси шляхом реформування і скорочення чисельності особового складу військових частин, які не входять до загальної структури ЗСУ, і отримати додаткові кошти від підвищення ефективності економічної та господарської діяльності Міністерства оборони.

На 2012-2013 роки передбачено оптимізувати структуру Збройних сил та зменшити їхню кількість, забезпечити виділення достатніх ресурсів, насамперед фінансових, для подальшого реформування армії.

На третьому етапі, у 2014-2015 роках, передбачено подальший розвиток війська за рахунок внесення змін до структури бюджетних видатків Міністерства оборони та підвищення боєздатності армії, наголошує Міноборони.
XS
SM
MD
LG