Доступність посилання

ТОП новини

Працівники британської телерадіомовної корпорації проголосували за страйк


Лондон – Працівники Бі-Бі-Сі у середу проголосували за страйкову акцію на знак протесту проти планів фінансованої державою корпорації зменшити великий дефіцит пенсійного фонду шляхом запровадження ліміту на ріст пенсійних виплат.

Понад 90 відсотків членів профспілок, які працюють у британській телерадіомовній корпорації, проголосували за страйк. Проте самої акції ще можна уникнути, адже профспілки вирішили дати керівництву Бі-Бі-Сі ще два тижні на обговорення альтернативних пропозицій щодо вирішення пенсійної проблеми.

Генеральний секретар Національної спілки британських журналістів Джеремі Діар сказав, що результат голосування за страйк є красномовним. «Це абсолютно виразне послання до керівництва Бі-Бі-Сі, що нинішня пропозиція, згідно з якою зменшується цінність уже зароблених людьми пенсій, є неприйнятною», – зауважив він.

Діар додав, що керівництво корпорації може уникнути болючої страйкової акції, лише якщо відмовиться від своїх «драконівських» пропозицій.

Працівники виступають проти запровадження щорічного одновідсоткового ліміту на майбутнє зростання пенсійних виплат. Вони побоюються, що інші зміни можуть зменшити реальну цінність уже зароблених ними пенсій.

Водночас генеральний директор Бі-Бі-Сі Марк Томпсон, від якого уряд вимагає скорочення видатків і який шукає можливостей зменшити штати, написав працівникам електронного листа, в якому мовиться: «Ми постали перед великим пенсійним дефіцитом і мусимо діяти тепер, щоб його скоротити... Але ми хочемо, наскільки можливо, заспокоїти вашу стурбованість. В останні кілька тижнів ми обговорювали із профспілками ті моменти, де є простір для альтернативи... Нині ми перебуваємо у процесі роботи над деталями того, що, як ми сподіваємося, може стати додатковою життєспроможною пропозицією».

Крім одновідсоткового ліміту на зростання пенсійних виплат, керівництво Бі-Бі-Сі у червні також запропонувало закрити для нових працівників пенсійну схему, яка ґрунтується на розмірі останньої платні. Від цих червневих пропозицій профспілки відразу запропонували керівництву відмовитися. Коли Бі-Бі-Сі почала наполягати на продовжені тримісячного консультативного періоду, профспілки припинили перемови і закликали до голосування з приводу страйку серед своїх членів, що є вимогою закону для проведення такої акції.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG