Доступність посилання

ТОП новини

Наступне коло близькосхідних переговорів заплановане на 14 вересня


Глава Палестинської адміністрації Махмуд Аббас і прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу мають намір провести наступний раунд прямих переговорів з мирного врегулювання 14 і 15 вересня.

Про це повідомив спецпосланець США на Близькому Сході Джордж Мітчел, який разом із держсекретарем США Гілларі Клінтон брав участь у сьогоднішніх переговорах у Вашингтоні.

Клінтон, відкриваючи у четвер прямі ізраїльсько-палестинські мирні переговори, висловила надію, що сторони створять підґрунтя для того, щоб «вирішити всі основні проблеми протягом року».

«Рішення сісти за цей стіл не було легким. Ми розуміємо підозрілість і скептицизм, які народились із багаторічного конфлікту і надій, що не здійснилися», – заявила Клінтон.

Нетаньягу заявив у ході переговорів, що для досягнення миру обом сторонам доведеться піти на «болючі поступки»: «Подібно до того, як ви очікуєте, щоб ми були готові визнати палестинську державу як національну державу палестинського народу, ми очікуємо, що Ви повинні бути готові визнати Ізраїль як національну державу єврейського народу».

За словами Мітчела, перший раунд прямих переговорів між Аббасом і Нетаньягу за посередництва США пройшов успішно, після чого лідери відправилися на закриту двосторонню зустріч.

Місце наступної зустрічі Нетаньягу і Аббаса не уточнюється, проте Мітчел сказав, що вона відбудеться «у регіоні». До цього можливі проміжні зустрічі делегацій у Вашингтоні.

Спецпосланець США на Близькому Сході також додав, що після 14 вересня лідери Ізраїлю і Палестинської національної адміністрації мають намір зустрічатися що два тижні.
XS
SM
MD
LG