Доступність посилання

ТОП новини

Через 8 років затримали співучасника вбивства Миколи Шкрібляка


Служба безпеки затримала співучасника вбивства кандидата у народні депутати України Миколи Шкрібляка, скоєне в 2002 році, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Як заявила керівник прес-групи управління СБУ в Івано-Франківській області Марія Римар, підозрюваний переховувався від правосуддя упродовж 8 років на території однієї з іноземних держав. В результаті проведеної спецоперації його затримали.

Заступника голови Івано-Франківської ОДА, керівника обласної парторганізації СДПУ(о), кандидата у депутати Верховної Ради України Миколу Шкрібляка вбили 29 березня 2002 року, за день до виборів, 18 пострілами у під’їзді власного будинку в центрі Івано-Франківська.

Управління СБУ області за фактом вбивства порушило кримінальну справу.

Слідство встановило, що у злочині брали участь чотири особи, замовив і організував вбивство інший кандидат у депутати по одномандатному виборчому округу, бізнесмен з Надвірної.

На даний час двоє обвинувачених у скоєнні вбивства відбувають довічне ув’язнення.

Щодо третього співучасника вбивства, затриманого співробітниками СБУ, Івано-Франківський міський суд обрав запобіжний захід – тримання під вартою. Найближчим часом кримінальну справу передадуть до суду.

Поки що на волі поза межами України перебуває четвертий учасник злочину, однак, за словами Марії Римар, є всі підстави вважати, що і йому не вдасться уникнути покарання.
XS
SM
MD
LG