Доступність посилання

ТОП новини

Уряд готує вiзит Азарова до Китаю – Янукович


Кабінет Міністрів готує вiзит прем’єра України Миколи Азарова до Китаю. Про це повiдомив Президент України Вiктор Янукович на зустрiчi з вiце-прем’єром державної ради Китайської Народної Республiки Чжаном Децзяном сьогодні в Пекiнi.

Крiм того, за словами Януковича, восени цього року в Українi чекають на делегацiю Китаю. «Створюватимемо умови для мiжрегiональної спiвпрацi», – наголосив Президент.

За словами глави української держави, спiвпраця України та Китаю ґрунтуватиметься на мiцнiй полiтичнiй базi.

«Ми домовилися, що буде пiдписано угоду мiж Комунiстичною партiєю Китаю та Партiєю регiонiв, яка фактично займатиметься реалiзацiєю наших стратегiчних рішень», – заявив Янукович.

Крiм того, Президент зауважив, що на зустрiчi з Ху Цзiньтао в четвер сторони домовилися про те, що пiдпишуть угоду про стратегiчне спiвробiтництво в зручний для сторiн час.

Янукович нагадав про те, що пiд час зустрiчi з Ху Цзiньтао досягнуто домовленостi про пiдвищення статусу мiждержавної українсько-китайської комiсiї до рiвня постiйного українсько-китайського комiтету зi спiвробiтництва.

Цей комiтет з української сторони очолить перший вiце-прем’єр України Андрiй Клюєв, а з китайської – вiце-прем’єр-мiнiстр державної ради КНР Чжан Децзян.
XS
SM
MD
LG