Доступність посилання

ТОП новини

Китай дасть кошти на будiвництво залiзницi вiд Києва до Борисполя


Угоду про фiнансування будiвництва залiзничного пасажирського сполучення мiж Києвом i мiжнародним аеропортом «Бориспiль» та спорудження iнших iнфраструктурних об’єктiв аеропорту підписали пiд час вiзиту Президента України Вiктора Януковича до Китаю.

Про це заявив керiвник робочої групи з пiдготовки нацiональних проектiв Владислав Каськiв, який перебуває з главою держави в Китаї.

Рамкова угода, укладена мiж держпідприємством «Мiжнародний аеропорт «Бориспiль» i Китайською нацiональною корпорацiєю машинної iндустрiї та генеральних пiдрядiв, дає можливiсть Українi отримати кредитне фiнансування в обсязi близько одного мiльярда доларiв i передбачає будiвництво залiзницi протяжнiстю вісім кілометрів вiд Києва в аеропорт «Бориспiль», будiвництво чотирьох вокзалiв i забезпечення залiзницi електропоїздами.

«Пiдписання рамкової угоди – це практичний початок реалiзацiї одного з десяти нацiональних проектiв, визначених Президентом», – заявив Каськiв.

За його словами, будівництво залiзничного сполучення не допустить транспортного колапсу в бориспiльському напрямку, який може настати вже через два роки.
XS
SM
MD
LG