Доступність посилання

ТОП новини

Янукович: Для України настав час стати учасником світового інвестиційного процесу


Президент Віктор Януковича заявив, що на сьогодні Україна має всі можливості для того, щоб стати активною ланкою інвестиційного процесу в світі.

«Зараз настав час для України, щоб стати важливим учасником світового інвестиційного процесу», – сказав він під час ланчу з представниками українських і гонконгських ділових кіл у суботу в Гонконзі.

Янукович назвав потенціал України колосальним.

Зокрема він зазначив, що Україна є одним з найрозвиненіших індустріальних регіонів світу.

Серед інших переваг глава держави назвав родючі сільськогосподарські землі України, енергетичний потенціал, величезні запаси корисних копалин, аерокосмічну промисловість, виробництво сучасного озброєння, а також високопрофесійні кадри, зокрема у сфері комп'ютерних технологій.

При цьому Президент України зазначив, що до сьогодні Україні не вистачало стабільності та ефективного господарника.

«Стабільність принесли новий президент, уряд і парламентська більшість. А ось розділити місце ефективного господарника ми з радістю запрошуємо Вас», – сказав Янукович, звертаючись до бізнесменів.

Віктор Янукович назвав Китай особливо привабливим для України не лише в якості інвестора, а й як зовнішньополітичного партнера.

При цьому він назвав прикрим той факт, що китайський капітал майже відсутній в Україні. Він запросив китайських, і зокрема гонконзьких інвесторів, до співпраці.

За словами пПрезидента, додатковим стимулом слугуватиме угода, підписана в Гонконзі про взаємне скасування віз між Гонконгом та Україною.
XS
SM
MD
LG