Доступність посилання

ТОП новини

Газові переговори на найвищому рiвнi можуть вiдбутися у вереснi – Зурабов


Переговори мiж Україною та Росiєю з газового питання на найвищому рiвнi можуть вiдбутися вже цього мiсяця, допускає посол Росії в Українi Михайло Зурабов.

«Переговори вiдбуваються, i я виразно можу сказати, що вони триватимуть і в найближчi мiсяць-пiвтора на найвищому рiвнi. Ми допускаємо, що ця тема може виникнути й цього мiсяця пiд час контактiв вищого полiтичного керiвництва Росiї та України», – сказав Зурабов.

Посол також додав: «I вже в будь-якому разi наступного мiсяця напевно, тому що планується зустрiч голови уряду Росії Володимира Путiна та прем’єр-мiнiстра України Миколи Азарова. Цiлком можливо, що це буде не єдина зустрiч 26 жовтня в рамках сьомого засiдання українсько-росiйського комiтету з економiчного спiвробiтництва в Києвi».

Дипломат припустив, що до цього часу можуть вiдбутися консультацiї i на рiвнi керiвництва уряду, i на рiвнi керiвникiв вiдповiдних вiдомств. Зурабов вважає передчасним говорити про те, якою буде конфiгурацiя домовленостей, якi, «можливо, виникнуть у газовiй сферi». Вiн пояснив це тим, що переговори тривають.

«Я знаю, що на урядовому рiвнi вiдбувалися консультацiї, в яких українськiй сторонi досить докладно роз’яснювали тi переваги, якi українська сторона може отримати в тому разi, якщо в Українi вiдбуватимуться бiльш iнтеграцiйнi процеси з тими мiждержавними структурами, якi нинi створено. Зокрема, в рамках ЕврАзЕС i Митного союзу», – сказав посол.

За словами Зурабова, в Росії iз великою увагою ставляться до пропозицiй та iнiцiатив української сторони. Вiн наголосив, що в Росiї розумiють, що фактор цiни на газ вiдiграє важливу роль для української економiки.


XS
SM
MD
LG