Доступність посилання

ТОП новини

Влада Харкова «здивована» негативною оцінкою її зусиль зі збереження екології


«Здивування» харківських чиновників викликало інтерв’ю «Німецькій хвилі» депутата німецького Бундестагу від Партії зелених Віоли фон Крамон. Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, днями вона відвідала Україну на запрошення харківської екологічної групи «Печеніги» та «Зеленого фронту», активісти яких під час будівництва нової дороги через лісопарк виступали проти вирубки дерев та організовували масові акції протесту.

Випадок зі знищенням зелених зон у Харкові Віола фон Крамон назвала обурливим порушенням прав та свобод громадян з боку місцевої влади. За словами депутата, «з такими методами Україні буде дуже важко наблизитися до членства в ЄС».

Натомість заступник голови Харківської ОДА Юрій Сапронов заявляє, що під час його зустрічі з німецькою делегацію офіційною позицією місцевої влади Харкова щодо дороги через лісопарк Віола фон Крамон не цікавилася.

«Я був готовий відповісти на будь-які гострі й дискусійні питання, у тому числі, й про нову транзитну дорогу в лісопарку. Проте, ці питання депутатом Бундестагу під час офіційної зустрічі не порушувалися», – заявив заступник голови ОДА Юрій Сапронов.

У заяві, яку поширила сьогодні прес-служба Харківської облдержадміністрації, заступник голови ОДА висловлює «вдячність» Віолі фон Крамон за «живий інтерес до проблем міста» і нагадує, що європейська спільнота вже «високо оцінила прагнення Харкова залишатися екологічно чистим, «зеленим» містом», про що свідчить присудження Харкову цього року Призу Європи.
XS
SM
MD
LG