Доступність посилання

ТОП новини

Токсичні відходи в Калуші утилізуватиме українське підприємство


Виконавцем робіт з утилізації відходів гексахлорбензолу в зоні консервації Домбровського кар’єру в прикарпатському Калуші визначили Головне управління регіонального розвитку та будівництва обласної держадміністрації, а безпосередньо роботи виконуватимуть спеціалісти державного підприємства «Національний центр поводження з небезпечними відходами». Про це повідомили в прес-службі обласної держадміністрації.

Здійснюватимуть роботи відповідно до тимчасового технологічного регламенту Міністерства охорони довкілля, погодженого Міністерством України з питань надзвичайних ситуацій.

За словами першого заступника голови ОДА Василя Плавюка, КРУ в області проводитиме постійний контроль за цільовим використанням коштів.

На полігоні високотоксичних відходів гексахлорбензолу в Калуші сконцентровано близько 50 відсотків наявних на території України небезпечних відходів, віднесених до першого класу небезпеки. Попередньо наводилися цифри, що на проведення тут робіт необхідно близько 240 мільйонів гривень.

Указом Президента України від 10 лютого 2010 року території Калуша та сіл Кропивник і Сівка-Калуська Калуського району Івано-Франківської області були оголошені зоною надзвичайної екологічної ситуації.
XS
SM
MD
LG