Доступність посилання

ТОП новини

Генпрокуратура розраховує передати справу Пукача в суд через тиждень-два


У Генеральній прокуратурі України сподіваються через тиждень-два передати до суду справу за обвинуваченням у вбивстві журналіста Георгія Гонгадзе колишнього генерала МВС України Олексія Пукача. Про це повідомили у прес-службі Генпрокуратури.

«Не від нас залежать терміни закінчення слідства. Ми сподівалися, що в кінці літа справа буде передана до суду, але 26 серпня закінчилася експертиза чіпа із звукозаписувального пристрою, що надав Микола Мельниченко, і слідчий має задокументувати ці результати. Тому на тиждень-другий затримується передача справи, але досудове слідство вже закінчено», – заявили в прес-службі.

Вбивство Гонгадзе було скоєне восени 2000 року. 15 березня 2008 року Апеляційний суд Києва визнав винними у вбивстві журналіста трьох колишніх співробітників Департаменту зовнішнього спостереження і кримінальної розвідки МВС України і призначив їм покарання у вигляді позбавлення волі терміном від 12 до 13 років. Ще один обвинувачений – Олексій Пукач – перебував у розшуку з 2005 року.

У липні минулого року Пукача затримали в селі Молочки Чуднівського району Житомирської області.
XS
SM
MD
LG