Доступність посилання

ТОП новини

Адвокат Лазаренка заперечує, що той повернеться на вибори


Адвокат колишнього Прем’єр-міністра Павла Лазаренка Марина Долгопола категорично заперечила в вівторок повідомлення про його наміри повернутися в Україну й узяти участь у місцевих виборах, яку, за її словами, було поширено через ЗМІ від її імені.

В інтерв’ю агентству «Інтерфакс-Україна» вона наголосила, що не має жодних повноважень на такі заяви, тим паче політичного характеру.

Вона назвала цю інформацію «фальшивкою» і додала, що дійсно часто дає заяви про Лазаренка, тому «хтось, мабуть, скористався цим у своїх цілях перед виборами».

Долгопола також зазначила, що не має ніякої інформації про нібито наміри екс-прем’єра повернутися в Україну ближчим часом.

Раніше в вівторок, зокрема, агентство «ЛІГАБізнесІнформ» повідомило, що має текст заяви самого Павла Лазаренка, в якому той, за повідомленням, заявив, що «найближчим часом» він повернеться в Україну і що цей «процес уже пішов».

Відповідно до цього тексту, Лазаренко заявив, що наприкінці серпня американська влада вирішила «значно скоротити» термін його перебування під вартою, а днями його юристи мають отримати від Міністерства юстиції США документи, за якими колишній прем’єр «стане вільною людиною не пізніше як у кінці вересня цього року».

«Після цього я негайно повертаюся до України. Моє першочергове завдання – участь у місцевих виборах 31 жовтня», – мовиться в цитованому агентством тексті, в якому Лазаренко також називає себе «сильним хазяїном», здатним «навести порядок в Україні, підняти рівень життя людей», а також «патріотом України».

Наприкінці минулого року і влітку нинішнього в засобах інформації з’являлися повідомлення, що суддя у США дещо зменшував термін перебування Лазаренка під вартою. Таку практику передбачає законодавство США, наприклад, у разі доброї поведінки ув’язненого.

Станом на вечір вівторка на сайті Федерального бюро в’язниць США, яке відповідає за всі федеральні виправні заклади у Сполучених Штатах Америки та їхніх в’язнів, датою закінчення терміну ув’язнення Павла Лазаренка названо 1 листопада 2012 року.

За цими даними, нині він відбуває покарання в Федеральному виправному закладі «Термінал Айленд» на острівці біля містечка Сан-Педро на околиці Лос-Анджелеської міської агломерації.
XS
SM
MD
LG