Доступність посилання

ТОП новини

Влада продовжує тиснути на Чорноморську телекомпанію


Колектив телерадіокомпанії «Чорноморська»
Колектив телерадіокомпанії «Чорноморська»

Сімферополь – Тиск влади на найбільшу і найпопулярнішу в Криму телерадіокомпанію «Чорноморська» викликає протести кримської громадськості. У середу зранку журналісти, технічні працівники і телеглядачі Чорноморської телекомпанії планували пікетувати Раду міністрів Криму. Як мовиться у повідомленні оргкомітету спротиву, учасники акції протестуватимуть проти дій влади, спрямованих на закриття цього найбільшого в Україні приватного регіонального телеканалу. Днями до тиску податкової міліції і Контрольно-ревізійного управління долучилася Служба безпеки України.

Наприкінці серпня в програмі «Політичний вечір» Чорноморської телекомпанії депутат парламенту Криму від Компартії Валерій Кучеренко заявив у прямому ефірі, що в Україні така корупція, що цю державу простіше знищити. Про знищення України як держави він говорив двічі.

Ведучий програми Володимир Андронаки каже, що не поділяє висловлювань комуніста, але це був прямий ефір. І ці слова були думкою депутата Валерія Кучеренка, або ж парторганізації, до якої він належить. Попри це, ведучого Володимира Андронаки і технічного директора ТРК «Чорноморська» Олександра Чуприна днями викликали на допит до кримського управління СБУ.

За словами Чуприна, правоохоронці зажадали надати копії статутних документів та ліцензії телеканалу. На думку керівників «Чорноморки», правоохоронці намагатимуться позбавити телеканал ліцензії, хоча, згідно з чинним законодавством, телекомпанія не несе відповідальності за висловлювання в прямому ефірі.

Телекомпанія на межі банкрутства

Зараз і майно, і рахунки «Чорноморки» заблоковані, вона скорочує персонал і власне виробництво програм. Уже не виходить в ефір ранковий блок, скоротили періодичність новин. Експерти вважають, що влада доводить телерадіокомпанію до банкрутства.

Днями керівник компанії Тетяна Красикова заявила, що влада Криму через податкові органи і спецслужби продовжує тиск на Чорноморську телерадіокомпанію. На її погляд, кінцевою метою влади є закриття Чорноморської телерадіокомпанії та «вилучення єдиного опозиційного телеканалу з інформаційного простору Криму».

Зараз керівник «Чорноморки» з гіпертонічним кризом перебуває в одній із київських клінік. Власник телеканалу народний депутат України Андрій Сенченко заявив, що очікує силових дій правоохоронців щодо керівників Чорноморки.

Сьогодні о 10 ранку працівники телеканалу разом з телеглядачами пікетують будинку кримського уряду.
  • Зображення 16x9

    Володимир Притула

    Кримський журналіст. Співпрацюю з Радіо Свобода з 1990 року. Керівник проєкту Радіо Свобода «Крим.Реалії» з березня 2014 року. В грудні 2014-го був змушений покинути півострів. Заслужений журналіст України.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG