Доступність посилання

ТОП новини

США «шкодують» через арешт російського правозахисника


Чільний американський дипломат заявив у середу, що шкодує з приводу арешту відомого російського правозахисника.

Заступник державного секретаря США з політичних питань Вільям Бернз, який перебуває в Москві, в інтерв’ю агентству «Інтерфакс» додав також, що шкодує, що не зміг зустрітися з Левом Пономарьовим через цей його арешт.

Раніше в середу низка лідерів російської опозиції і правозахисників звернулася до уповноваженого з прав людини в Росії Володимира Лукіна з проханням стати на захист Лева Пономарьова, який відбуває 4-денний адміністративний арешт за участь в опозиційній акції.

Борис Нємцов, Гаррі Каспаров і Людмила Алексеєва вимагають від Володимира Лукіна домогтися негайного звільнення Лева Пономарьова і дати оцінку ставленню російської влади до опозиції.

У вівторок суд у Москві засудив Пономарьова за звинуваченням у непокорі міліції під час несанкціонованої акції опозиції «День гніву», яка відбулася ще 12 серпня.

Це вже другий адміністративний арешт російського правозахисника протягом останніх двох тижнів. У кінці серпня його засудили на три доби арешту за участь у несанкціонованій акції на День російського прапора.

Міжнародна правозахисна організація Amnesty International визнала Лева Пономарьова в’язнем сумління.
XS
SM
MD
LG