Доступність посилання

ТОП новини

Освітяни Київщини просять підтримки у Президента


Київ – Керівництво Київського обласного інституту підвищення кваліфікації вчителів заявляє, що чиновники обласного управління освіти хочуть позбавити їх приміщення. Натомість в управлінні освіти запевняють, що відбирати приміщення не збираються, а прагнуть лише реорганізувати освітній заклад.

Уляна Остапчук працює вчителем математики в одній із шкіл селища Володарка, що на Київщині. За її словами, якщо обласний інститут підвищення кваліфікації вчителів залишать без приміщення, їй, як і її колегам із області, доведеться їздити на курси підвищення кваліфікації до Києва, а це – надто дорого для вчителя, який на місяць отримує 1000-1500 гривень.

«Відразу виникає багато запитань: де будемо проживати у Києві, як будемо харчуватися і хто за це платитиме? Ніхто нам на це відповідь не дав», – каже Уляна Остапчук.

У Київському обласному інституті підвищення кваліфікації впевнені, що керівництво управління освіти хоче позбавити їх приміщення. Це – два навчальних корпуси, а також гуртожиток у самому центрі Білої Церкви.

Ректор інституту Наталя Клокар розповідає, що на початку червня Київська обласна рада вирішила реорганізувати цей освітній заклад, виділивши з його складу педагогічний коледж. З цього моменту нібито й розпочалася «атака» на територію у 2,5 га.

Наталя Клокар попросила підтримки у голови Київської облдержадміністрації Анатолія Присяжнюка, і той пообіцяв розібратися. Проте вже наприкінці серпня до інституту прибула комісія з управління освіти.

«Уявіть: голова адміністрації обіцяє розібратися, дає доручення створити комісію, щоб з’ясувати обставини ситуації, а наступного дня чиновники з обласного управління освіти приїжджають і адміністративно тиснуть. Відбирають документи на другий корпус і гуртожиток і беруться оформлювати акт передачі цих приміщень», – розповіла Наталя Клокар.

Управління освіти: інститут ніхто не виселятиме й не закриватиме


В обласному управлінні освіти запевняють, що інститут ніхто не виселятиме й не закриватиме. В управлінні лише хочуть розділити фінансування коледжу й інституту, щоб перший отримував кошти з державного бюджету, а інститут, як і раніше, – з обласного.

«Ніколи у нас не виникало такого бажання закривати чи руйнувати цю інституцію», – підкреслює начальник управління освіти й науки Київщини Віктор Бутник.

Віктор Бутник наполягає на тому, що Наталя Клокар нібито має власний фінансовий інтерес у справі довкола приміщень інституту.

«Вона розуміє, що втрачає контроль над фінансуванням коледжу. Дайте вже можливість йому самостійно розпоряджатися коштами, які коледж заробляє за рахунок платних послуг!», – додає він.

Натомість колектив інституту звернувся з відкритим листом до Президента, в якому просить завадити виселенню з займаного приміщення та вимагає звільнення Віктора Бутника.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG