Доступність посилання

ТОП новини

Обшуки в Довгого не проводились – Медведько


Генеральний прокурор України Олександр Медведько заявляє про те, що обшуки в секретаря Київської міської ради Олеся Довгого не проводились і надалі не проводитимуться, оскільки це недоцільно.

«Уже й немає сенсу проводити обшуки», – заявив генпрокурор, пояснивши це тим, що інформація, яка з’явилася на сайті Державного реєстру судових рішень, певною мірою завадила слідству.

За словами Медведька, є законодавчі суперечності між законом про Державний реєстр судових рішень і Кримінально-процесуальним кодексом: згідно із законом про Держреєстр судових рішень, такі рішення оприлюднюються, однак є Кримінально-процесуальний кодекс і, згідно з його положеннями, деякі моменти не слід оприлюднювати заздалегідь.

Генпрокурор висловив жаль, що це питання порушувалося ще рік тому, проте відповідні зміни до чинного законодавства так і не внесли.
За словами Медведька, він вже направив відповідні документи Президентові України та Кабінету Міністрів, а також пояснювальні записки до них із проханням врегулювати цю суперечність.
XS
SM
MD
LG