Доступність посилання

ТОП новини

Іран має звільнити одного з затриманих туристів зі США – Мінкультури


Одного з трьох американських молодих туристів, які вже понад рік як затримані в Ірані за нелегальний перетин кордону, мають звільнити в суботу, повідомило в четвер Міністерство культури Ірану.

Від імені цього міністерства іноземним журналістам розіслали текстове повідомлення з закликом прийти в суботу, щоб стати свідками звільнення, до готелю в Тегерані, де нещодавно трьом молодим людям дозволили зустріч із батьками.

Керівник відділу зв’язків із іноземними засобами інформації Міністерства культури Алі Реза Шираві підтвердив, що він дійсно розіслав це повідомлення.

Дальших подробиць наразі немає. Зокрема, не відомо, кого з трьох можуть звільнити.

Офіційних коментарів на цю тему з боку компетентних у справі органів, як-то міністерств закордонних чи внутрішніх справ, держбезпеки, суду тощо, не було.

Двох хлопців і дівчину зі Сполучених Штатів затримали в Ірані понад рік тому, коли вони потрапили на його територію, як стверджують родичі, помилково під час туристичного походу сусідніми мальовничими регіонами півночі Іраку.

Іранські урядовці в своїх заявах також не раз звинувачували їх у шпигунстві на користь США та у зв’язках із американськими спецслужбами і заявляли, що мають неспростовні докази цього, але цих доказів так і не навели. Ці звинувачення також не відображені в відомих офіційних документах у справі трьох американців, у яких ідеться тільки про незаконний перетин кордону.
XS
SM
MD
LG