Доступність посилання

ТОП новини

Звільнення в КСУ дозволять владі скасувати політреформу – БЮТ


Народний депутат від фракції «БЮТ-Батьківщина» Сергій Власенко не виключає, що замість суддів Конституційного Суду, що подали у відставку, можуть обрати лояльних до нинішньої влади суддів, що дасть змогу КСУ ухвалити рішення про скасування конституційної реформи 2004 року.

«На мій погляд, це безпосередньо пов’язано з тим, що набув чинності закон про судоустрій та статус суддів, яким абсолютно повністю переформатовано порядок проведення з’їзду суддів України, і на сьогодні, на моє глибоке переконання, з’їзд усіх суддів України як незалежний орган практично припинив своє існування та підконтрольний нинішній владі», – сказав Власенко сьогодні в кулуарах парламенту.

За словами депутата, відставка суддів, обраних за квотою з’їзду суддів, і призначення нових дасть змогу обрати до складу Конституційного Суду «людей, на 100% лояльних до нинішньої влади».

«Це можна пов’язувати з тим поданням 252 депутатів стосовно визнання неконституційними змін до Конституції в 2004 році», – наголосив бютівець.

За словами депутата, інших зрозуміліших причин для відставки цих суддів він не бачить.

Сьогодні Конституційний Суд України припинив повноваження суддів Івана Домбровського, Ярослави Мачужак та Анатолія Дідківського на підставі їхніх заяв про відставку. Крім того, КСУ на засіданні 2 вересня ухвалив рішення про припинення повноважень судді В’ячеслава Джуня.
XS
SM
MD
LG