Доступність посилання

ТОП новини

Родичі Гонгадзе почнуть знайомитися з матеріалами справи Пукача


Потерпіла сторона у справі за звинуваченням екс-керівника департаменту зовнішнього спостереження МВС України Олексія Пукача у вбивстві журналіста Георгія Гонгадзе з 15 вересня розпочне ознайомлення з матеріалами кримінальної справи. Про це повідомила представник інтересів вдови журналіста Мирослави Гонгадзе Валентина Теличенко.

«Я підтверджую, що мене попередили в Генеральній прокуратурі України і навіть письмово, що я можу знайомитися з матеріалами з 15 вересня», – сказала Теличенко.

За її словами, з цього випливає, що досудове слідство у цій кримінальній справі завершили. Як заявила Теличенко, з огляду на обсяги справи, потерпіла і обвинувачена сторони знайомитимуться з матеріалами справи протягом двох-трьох місяців.

«Отже до суду справа потрапить не раніше ніж наприкінці цього року», – додала Теличенко.

Генеральний прокурор України Олександр Медведько раніше цього тижня заявив, що затягування з переданням кримінальної справи стосовно Пукача не буде.

Вбивство Гонгадзе було скоєне восени 2000 року. 15 березня 2008 року Апеляційний суд Києва визнав винними у вбивстві журналіста трьох колишніх співробітників Департаменту зовнішнього спостереження і кримінальної розвідки МВС України і призначив їм покарання у вигляді позбавлення волі терміном від 12 до 13 років. Ще один обвинувачений – Олексій Пукач – перебував у розшуку з 2005 року.

У липні минулого року його затримали в селі на Житомирщині.
XS
SM
MD
LG