Доступність посилання

ТОП новини

«Кримська світлиця» буде виходити – Кулиняк


Видання єдиної в Криму україномовної газети «Кримська світлиця» відновиться, заявив в ефірі Радіо Свобода міністр культури і туризму Михайло Кулиняк.

Крім того, урядовець висловив сподівання, що багатолітній головний редактор газети «Кримська світлиця» Віктор Качула буде поновлений на цій посаді.

«Я вже тричі зустрічався з паном Качулою. У нас є порозуміння щодо його роботи в газеті «Кримська світлиця». Зараз ще деякий час будуть тягнутися судові засідання, і коли вони закінчаться, буде рішення, і на основі цього рішення ми зможемо його поновити. Можу вас запевнити, що «Кримська світлиця» виходити буде. Думаю, що правда і справедливість буде на боці пана Качули. Але це залежить від суду. Я думаю, що там буде все нормально, і пан Качула повернеться до роботи», – заявив міністр.

Віктор Качула був звільнений з посади наприкінці грудня минулого року за звинуваченнями у «систематичних порушеннях вимог наказів та розпоряджень» і «неналежному виконанні службових обов’язків». Віктор Качула назвав причини свого звільнення політичними. Новим редактором був призначений голова кримської організації НРУ, депутат кримського парламенту Леонід Пилунський (фракція «Рух-Курултай»), а частина журналістів газети звільнилися з роботи.

У 2010 році нова редакція почала видавати «Кримську світлицю» у тримовному режимі, газета перейшла на двотижневий випуск, а з квітня – припинила вихід. Зараз газета не видається.

У липні цього року Київський районний суд Сімферополя визнав незаконним звільнення Віктора Качули.

Єдина в Криму повноцінна україномовна громадсько-політична і літературна газета «Кримська світлиця» виходила в Сімферополі з 1992 року. Станом на 1 січня 2010 року вона мала 2200 передплатників, а її разовий наклад сягав 3 тисяч примірників.
XS
SM
MD
LG