Доступність посилання

ТОП новини

Зламати крила ангелу...


У ніч на 11 вересня в Лохвиці, що на Полтавщині, з пам’ятника жертвам Голодоморів і політичних репресій не лише скинули постать скорботного ангела, а й зламали йому крила... Причому міліція не дивується з цього і не дуже тривожиться, бо робиться це, мовляв, вже не перший раз... Не дивує й те, що підлих вандалів знову не виявили. Зрозуміло також, що байдужих при цьому, у тій же Лохвиці чи ж у всій Україні, найбільше, бо все це відбувається з ангелами скорботними чи не по всій Україні... Ламають крила... Чи ж не самі собі?

І ясно цілком, що ламають крила скорботному ангелові, та ще й з пам’ятника жертвам Голодоморів і політичних репресій не просто так. Пам’ятаєте, як цієї весни Президент України Віктор Янукович, всупереч вже ухваленому Верховною Радою закону про Голодомор, як геноцид українського народу, заявив, що «просто голод» в Україні, мовляв, не був геноцидом і це лише тому, що так вважають духовні нащадки організаторів Голодомору в Кремлі.

Варто лише було це Януковичу сказати, як тут же «пішли хвилі» по всій Україні, були організовані псевдо-виставки «звірств українських буржуазних націоналістів», судді у Києві відмовили у позовах свідомих українців (явній меншості) на анти-законні заяви та дії Януковича щодо Голодомору. Далі, ще більше – Інститут Національної пам’яті також віддали під оруду духовних спадкоємців організаторів Голодоморів і нищення мільйонів українців. Орли Хорошковського з СБУ не лише закривають архіви, але й організовують судові процеси проти ніби-то «порушників СБУ-ушних секретів»... Реакції на все це серед мільйонів українців, серед більшості – байдужість...

На порядку дня завдання удару по українській мові (душі народу) у Верховній Раді, адже планується своєрідна заміна української російським суржиком владних верхів (азаровкою)... Далі вже залишається, хіба-що перейменування України на щось на кшталт «Малоросії Два» чи «Януковії» і створення держкодування на нову націю – «малодушних малоросів» чи ж «янусів» (багатоликих). І нарешті... оголошення балотування Партії регіонів до Державної Думи Росії!

Цілком реальний сценарій. Бо про це свідчать вже неодноразово зламані крила скорботного ангела... Чи не на могилі української незалежності?!

Сказано ж, що перш, аніж погубити – Бог відібрав розум... Чого ж чекають ще українці? Невже – живого ангела, що «піднімається на схід Сонця, маючи печать Бога живого». Але ж тоді вже не йтиметься про порятунок, а, насамперед, про покарання винних. Чи не найбільші грішники серед них – байдужі до неодноразово зламаних крил ангела. Адже справжньому ангелу ніхто крил не зламає, а багато разів зламані крила на кам’яний постаті скорботному ангелу в Лохвиці – це лише урок для байдужих, про який їм згадають у час прийдешній... Але чи не буде вже пізно? Байдужі?!
  • Зображення 16x9

    Василь Зілгалов

    Із Радіо Свобода співпрацюю з 1989 року. Переїхав з Мюнхена до Праги у березні 1995 року. Народився в сталінській Україні. Троє з родини загинули від голоду у 1932-33 роках. Мати ледве уціліла в 1933-му. Батько пройшов Колиму але система все ж знищила його. Окрім батька, тоталітаризм згубив чотирьох моїх дядьків. Закінчив історичний факультет. Викладав методологію історії. Підготував дві дисертації. Чимало написав. Журналістом став з 1969 року, після вторгнення радянських військ до Праги. Опублікував роботи з історії політичної публіцистики, книги з історії українських міст, дослідження про Василя Пачовського, з історії української еміграції.
XS
SM
MD
LG