Доступність посилання

ТОП новини

Влада провалює тести на європейськість (огляд преси)


Київ – Іспити на європейськість українська влада послідовно провалює. Адже, як переконує «Газета по-українськи», «всі дії Януковича продиктовані їхньою вигідністю чи невигідністю для акціонерів режиму».

Журналістам видання важко припустити, що цих людей приваблює європеїзація України. Тому Євросоюзу і непросто конкурувати тепер в їхніх очах із Москвою. Та дає дешевий газ, не вимагаючи ані реформ, ані демократії натомість.

Утім, із точки зору розвитку України та економічних вигод, запропонована Євросоюзом зона вільної торгівлі – це значно більше й цінніше, ніж дешева російська сировина.На цьому наголошується в статті «Відносини з Євросоюзом рухаються у глухий кут».

У той час, як Партія регіонів повним ходом веде виборну кампанію, в середовищі ж їхніх головних опонентів поки панує повний безлад. Як стверджує тижневик «Ділова столиця», для партії «Батьківщина» організація яскравої агітаційної кампанії сьогодні виявилося не під силу. У статті «Криза жанру» видання переконує, що Блок Юлії Тимошенко розпочинає виборчу кампанію без єдиної команди, грошей та нових ідей.

«Лінгвістичне питання» було одним із тих ідеологічних «слонів», на котрих Президент Віктор Янукович в’їхав на Банкову. В ейфорії перемоги лідер регіоналів забув про свою обіцянку дати Україні другу державну мову. Але, як констатує газета «Вечірні вісті», стрімке падіння рейтингу перед місцевими виборами примусило «біло-блакитних» знову «запрягти» мовне питання у свій піар-віз. Публікація називається «Тягнуть за язика».

Попри те, що гречки і пшениці в Україні вдосталь, на продовольчому ринку спостерігається ланцюгова реакція росту цін. Чому ростуть ціни на харчі і хто з цього буде мати зиск, досліджували кореспонденти газети «Голос України».

Людей, що купили квартири в заморожених довгобудах, знову позбавили можливості вимагати у забудовника свої гроші. Днями Верховна Рада ухвалила закон, який, захищаючи інтереси будівельних компаній, що зазнали краху, ще на півроку позбавляє приватних інвесторів навіть можливості вимагати назад гроші, вкладені в нині заморожені будівництва. Своє рішення законодавці традиційно пояснили «турботою про громадян». Тему досліджує газета «Факти».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

XS
SM
MD
LG