Доступність посилання

ТОП новини

Українським дітям-сиротам допомагають байкери з Нідерландів


Один із байкерів – Сет
Один із байкерів – Сет

Луганськ – На Луганщину, в Сєверодонецьк, з країни тюльпанів прибули на мотоциклах двоє братів. Вони організували благодійну акцію зі збору коштів: в різних регіонах України вони збирають дитячі малюнки, професійно їх оформлюють і продають. А отримані кошти обіцяють віддати в українські дитбудинки.

Сет і Йороп – два брати, які обожнюють свої мотоцикли. У повсякденному житті один із них дизайнер, другий працює психологом у голландському притулку для дітей. Тепер брати вирішили допомогти українським сиротам. Організували для цього власний проект: попросили дітей намалювати те, яким вони бачать своє майбутнє.

Згодом професійні художники оформлять малюнки у декілька композицій, після чого роботи покажуть на виставці. У братів уже існує домовленість із галереєю в Нідерландах. По завершенні виставки малюнки українських дітей продадуть на аукціоні, а отримані гроші Сет та Йороп перерахують до інтернату.

«Ми – двоє звичайних хлопців, двоє братів, і ми можемо проїхати на байках величезні відстані. Для нас дуже важливо бути гарними хлопцями, а як це можна зробити? Зробити щось для дітей, хоча б якусь невелику річ. Я працюю з дітьми в Голландії, а мій брат знайомий із мистецтвом. Тож ми об’єдналися – і ось ми тут», – каже байкар Сет.

Голландець був дещо здивований, коли дізнався, що в інтернаті Сєверодонецька перебуває понад півтори сотні дітей. Притулки в Нідерландах значно менші, каже байкер-психолог, там більше 20 дітей не буває.

Байкери для інтернату не дивина


Малюнки сєверодонецьких дітей неабияк порадували гостей. Хтось із дітей бачить себе шахтарем, хтось мріє відкрити перукарню, були навіть космонавти і шпигуни. А ось двоє хлопчиків-сиріт зобразили себе байкерами, і зовсім не випадково. Адже місцеві сєверодонецькі мотоциклісти частенько заїжджають до інтернату, щоб розважити малечу і щось подарувати.

«До нас прийшов керівник міського клубу байкерів. І він каже: як ви дивитись на те, щоб ми прийшли і покатали ваших діток? Хлопці приїхали і покатали дітей. Було стільки захвату, стільки радості, розповідає директор закладу Олена Лигостаєва.

Нідерландські байкери не збираються зупинятися на українському інтернаті. Незабаром вони вирушать до Росії, а звідти поїдуть до Казахстану. Після такої подорожі голандці сподіваються побувати ще й в Індії та Сінгапурі. Завдання-максимум – допомогти дітям-сиротам зі всього світу.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG