Доступність посилання

ТОП новини

Генерал Пукач – лише знаряддя вбивства Гонгадзе (огляд преси)


Київ – «Влада сьогодні збирається судити лише знаряддя вбивства Георгія Гонгадзе. Адже Олексій Пукач – це такий самий шнурок, яким він душив, тільки одушевлений».

Про це в газеті «День» стверджує журналіст Олексій Подольський. Він вважає, що «система, яку створили нинішні політики, дозволяє плювати в обличчя громадянському суспільству. І ця система, коли правоохоронні органи обслуговують політиків, нині лише посилюється. Але ніхто цю систему судити не збирається. А влада тим часом все зводить до приватного випадку – злісних генералів Кравченка та Пукача».

Повне інтерв’ю з журналістом, який свого часу також постраждав від Олексія Пукача, «День» пропонує в статті «Запитань більше, аніж відповідей».

Нинішня діяльність СБУ зводиться не просто до глуму над українською історією та переслідування науковців, Служба, як стверджує газета «Голос України», прагне втрутитися навіть у такий природний і аполітичний процес, як літочислення. Адже те, що нині чинять на Володимирській, є , на думку газетярів, поверненням у сумнозвісні тридцяті роки. Йдеться про обшуки та облаву в кабінетах директора та співробітників Львівського національного музею «Тюрма на Лонцького». З коментарями видання знайомить в матеріалі «Облава на... історію».

У Росії та Україні різне бачення принципів ціноутворення на газ, констатують «Економічні відомості».

І ці протиріччя ускладнюють хід переговорів про подальші умови співробітництва між «Газпромом» і «Нафтогазом». В них, на думку журналістів, російський холдинг зацікавлений зберігати домовленості, щоб мати можливість компенсувати втрати від співробітництва з європейськими споживачами коштом доходів від реалізації газу на українському ринку. Заголовок статті – «Україна не врятує «Газпром».

Нині лише кожен десятий випускник закiнчує школу здоровим. Як інформує газета «Урядовий кур’єр», за останнi 20 рокiв показник зростання шлунково-кишкових захворювань зрiс майже удвiчi. Головна причина – неякісне харчування і недбале ставлення школи та батьків до потреб дитини. Публікація називається «Чому отруюються дiти в їдальнях?».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG