Доступність посилання

ТОП новини

Майор Мельниченко не свідчитиме проти генерала Пукача


Колишній охоронець Президента Леоніда Кучми майор Микола Мельниченко впевнений, що не свідчитиме на суді над колишнім генералом Олексієм Пукачем, якого звинувачують у вбивстві журналіста Георгія Гонгадзе.

«Ні, я не буду свідчити в суді, тому що суд не викличе мене як свідка. Я не маю стосунку до Пукача, я маю стосунок тільки до документування злочинів Кучми і Литвина. А оскільки їм не пред’явлено обвинувачення, юридичних підстав викликати мене як свідка немає», – заявив Микола Мельниченко сьогодні на прес-конференції.

За словами майора Мельниченка, ні екс-Президент, ні чинний Голова Верховної Ради не нестимуть відповідальності за вбивство журналіста, бо неспростовних доказів їхньої причетності до злочину немає.

«Окрім моїх записів, безперечних доказів немає», – зазначив він, зауваживши, що європейські експерти, які досліджували його записи на автентичність, не дали стовідсоткового підтвердження.

У той же час Микола Мельниченко вважає, що під час суду над Олексієм Пукачем адвокати потерпілої сторони можуть порушити питання про оцінку дій колишнього керівництва держави.
XS
SM
MD
LG