Доступність посилання

ТОП новини

Янукович: щоб вивести Україну з європейських аутсайдерів, потрібен незалежний суд


Президент Віктор Янукович, виступаючи сьогодні на X позачерговому з’їзді суддів України, заявив, що метою його перебування на посаді голови держави є «виведення України з числа аутсайдерів європейських країн», щоб протягом п’яти років вона стала «рівноправним членом європейської спільноти», а без незалежного і кваліфікованого суду це неможливо.

Зокрема, за його словами, на часі здійснення реформи кримінальної юстиції, щоб кримінальне переслідування здійснювалося «з неухильним дотриманням прав і свобод людини» і «в повній відповідності до європейських стандартів». При цьому, додав Президент, у системі кримінальних покарань повинні переважати не пов’язані з позбавленням волі.

Віктор Янукович також пообіцяв викорінювати практику «телефонного права» «рішуче, незважаючи на особистості».

Президент висунув вимогу до всіх посадовців поважати судові рішення й безумовно виконувати їх, не чекаючи, поки за справу візьметься виконавча служба.

За словами Януковича, в Україні не повинно бути протистояння між виконавчою і судовою гілками влади – між ними має бути співпраця, бо «державна влада є єдиною».

Прикладом такої співпраці він назвав ситуацію в Києві, де місту нині повертають комунальну власність, зокрема, землю, роздану, за його словами, судовими рішеннями «підприємливих суддів» без рішень Київради в масштабах, які «вражають». У зв’язку з цим голова держави також пообіцяв «розпеченим залізом випалювати» такі явища. «Ті, хто торкається руками до власності всього українського народу, будуть за це страждати і будуть покарані», – пообіцяв Віктор Янукович.
XS
SM
MD
LG