Доступність посилання

ТОП новини

Намір ухвалити новий закон про мови – «прямий замах на суверенітет України» – депутат Петро Ющенко


«Закон про мови, який Верховна Рада хоче ухвалити 21 вересня, – це гірше, ніж дії по Севастополю, це прямий замах на суверенітет України», – заявив народний депутат від «НУНС» Петро Ющенко, перебуваючи в Івано-Франківську.

За його словами, «Україна переживає дуже складний період по відношенню до історії та національної свідомості, мови та церкви, про що свідчить переслідування українських істориків та переписування історії». У цій низці і спроба ухвалення нового закону про мови, каже депутат.

При цьому Петро Ющенко зауважив, що закон буде ухвалено, адже «необхідна кількість депутатів знайдеться, її шукати не треба, вона є».

А інший народний депутат від «Нашої України – Народної самооборони» Зіновій Шкутяк висловив припущення, що проти цього закону може голосувати 10 депутатів від «Нашої України» та стільки ж від БЮТу. Тож «нема великого сумніву щодо необхідних 226 голосів» і «ілюзій щодо долі цього закону нема», зазначив парламентарій.

Народні депутати-нашоукраїнці наголошують, що «треба піднімати людей». Однак конкретних закликів до акцій протесту не було.
XS
SM
MD
LG