Доступність посилання

ТОП новини

Пане Янукович, всіх не поб’єте!


Донецький журналіст Артем Фурманюк (фото з сайту uargument.com.ua)
Уночі минулої суботи донецькі міліціонери жорстоко побили одного з наших колег, журналіста Артема Фурманюка і його трьох друзів. Це ще один кричущий факт розпочатого владою Президента Януковича брутального свавілля проти незалежних журналістів.

Розправа «донецьких орлів Президента Януковича», інакше не назвеш, була надзвичайно жорсткою і охарактеризована скромно донецькими медиками, як «...ерозія рогівки ока, закриті переломи ребер, підозри на струс головного мозку...».

Зрозуміло, що цілий взвод міліції (вірогідно, не лише міліції) – в штатському і у формі – не спроста оперативно викликаний наводчиками, діяв за інструкцією владних мужів із команди нинішнього Президента України Віктора Януковича, який під час зустрічі зі своїм кремлівським колегою Дмитром Медведєвим заявив, що готовий вирішувати всі проблеми дуже просто – «один раз стукнуть кулаком»!

Артема Фурманюка брутально налякали і«фізично» попередили, очевидно, знаючи про його співпрацю з Радіо Свобода і про його останню статтю на нашому сайті.

Сьогодні весь демократичний світ обурений затягуванням кримінальної справи про вбивство Георгія Гонгадзе, відсутність бажання у влади Януковича назвати всіх замовників цього вбивства.

Британська національна спілка журналістів попереджає, що «безкарність організаторів вбивства Гонгадзе створює серйозну загрозу для свободи преси» і українських незалежних журналістів. І так виглядає, що у випадку з Артемом Фурманюком та його друзями ми маємо справу з новим фактом наростання наступу на свободу преси в Україні.

Але з цього нічого не вийде, пане Янукович, демократію ще ніхто не вбивав «кулаками» і нікому не вдавалося вирішити справу зі свободою слова лише «одним ударом кулака»! Якби не лютували міліцейські банди з влади Януковича, свободу слова в Україні не зупинити! Журналістів, наших колег, цим не залякати! Чим сильніше свавілля влади, тим сильнішою буде відповідь народу України на захист демократії. Так що пам’ятайте, пане Янукович, всіх не поб’єте!
  • Зображення 16x9

    Василь Зілгалов

    Із Радіо Свобода співпрацюю з 1989 року. Переїхав з Мюнхена до Праги у березні 1995 року. Народився в сталінській Україні. Троє з родини загинули від голоду у 1932-33 роках. Мати ледве уціліла в 1933-му. Батько пройшов Колиму але система все ж знищила його. Окрім батька, тоталітаризм згубив чотирьох моїх дядьків. Закінчив історичний факультет. Викладав методологію історії. Підготував дві дисертації. Чимало написав. Журналістом став з 1969 року, після вторгнення радянських військ до Праги. Опублікував роботи з історії політичної публіцистики, книги з історії українських міст, дослідження про Василя Пачовського, з історії української еміграції.
XS
SM
MD
LG