Доступність посилання

ТОП новини

Чому Медвєдєв може погодитися на перегляд ціни на газ для України (огляд преси)


Київ – Газета «День» прогнозує, що російський президент Дмитро Медведєв у відповідь на прохання України й у пику своєму прем’єрові Володимиру Путіну зіграє доброго поліцейського й погодиться на перегляд газової ціни, а також пообіцяє не віднімати в України газовий транзит за допомогою «Південного потоку».

Чим у відповідь пожертвує Україна? Ймовірно, як припускає видання, це будуть ті самі спільні підприємства – газове, атомне, авіаційне, а також як додаткові прибутки, так і нові робочі місця не в Україні, а в Росії, створені в результаті подальшого поглинання відповідних українських підприємств.

Невдовзі студентській революції на граніті виповниться 20 років. Про це, а також про те, як вплинули ті події на подальшу політичну ситуацію в Україні, журналісти газети «День» розмовляли з одним із її лідерів, а нині народним депутатом України Олесем Донієм.

Українські бізнесмени , котрі мають успішний досвід реалізації інноваційних проектів, виступають проти державного фінансування інновацій. Вони стверджують, що до 80% вартості інноваційних проектів складають «відкати» чиновникам. Про це розповідає газета «Діло» у публікації «Інноваційний парадокс».

Партія регіонів продає місця у своїх списках. Зокрема, як стверджує в «Газета по-українськи» лідер кримських комуністів Леонід Грач, такса за місце у Верховну Раду Криму – до 400 тисяч доларів. Мінімальна сума у віддаленому районі – 10 тисяч євро. Платять такі гроші, бо сподіваються завдяки рейдерським захопленням підприємств, приватизації санаторіїв та курортів повернути набагато більше.

Газета «Голос України» переконує, що реформи у медицині вже не тільки назріли, а й перезріли. Однак влада, замість обдуманої та системної роботи у цьому напрямку, робить лише спроби перекроїти бюджет і сяк-так залатати фінансові дірки. Причому, традиційно починають із сільських жителів.

Про медицину на селі докладніше йдеться в матеріалі «Де знайти фахівця?».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG