Доступність посилання

ТОП новини

Сумські журналісти: на нас тисне місцева влада


Члени Національної спілки журналістів України та громадських організацій Сумської області звернулися до заступника голови адміністрації президента України Ганни Герман і голови Держкомітету у справах телебачення і радіомовлення Юрія Плаксюка з критикою кадрової політики Сумської облдержадміністрації.

«Висловлюємо обурення з приводу дій Сумської обласної державної адміністрації, яка напередодні початку передвиборної агітації направила редакторам комунальних ЗМІ зразок угоди зі співзасновниками (органами виконавчої влади та місцевого самоврядування), відповідно до якого зобов'язала повідомляти останніх про свої політичні погляди, приналежність до політичних партій та згоду з редакційною політикою видання», – наголошується в тексті колективного звернення.

Його автори констатують факти утиску з боку влади і стверджують, що «в Сумській обласній державній адміністрації надалі працюють на своїх посадах державні службовці, які направили цього листа ЗМІ, та які своїми діями підтверджують нехтування питаннями розвитку громадянського суспільства, дотримання принципів свободи слова, прозорості та відкритості в діяльності влади».

У листі наголошується, що обласна влада припускається багатьох помилок у вирішенні кадрових питань. Зокрема, у призначенні кандидатури на посади начальника управління комунікативної політики.

«Висловлюємо глибоке занепокоєння з приводу можливих призначень, які можуть бути свідченнями повернення до Сумської області ознак тоталітарного режиму, про який з обуренням згадують жителі області», – йдеться у зверненні.
XS
SM
MD
LG