Доступність посилання

ТОП новини

На Придніпров’ї розпочинається Всеукраїнський фестиваль екранних мистецтв


У Дніпропетровську сьогодні розпочинається IV Всеукраїнський фестиваль екранних мистецтв «Дніпро-cinema». Цього року у ньому беруть участь понад 150 авторів із 22 міст України, Росії і Білорусі.

Серед них професійні кінематографісти із Києва, Харкова, Полтави, Ялти, Одеси, Луцька, Івано-Франківська, Запоріжжя, Кіровограда тощо. Представлять також півсотні аматорських робіт та 23 творчі роботи, створені в дитячо-юнацьких студіях.

Конкурсна програма включає документальні, ігрові, науково-популярні, анімаційні стрічки, телефільми, телепередачі, кліпи тощо.

Перегляди конкурсних робіт відбуватимуться майже одночасно у різних залах, у приміщеннях Центральної міської бібліотеки, Національного гірничого університету, Дніпропетровського національного університету, юнацької бібліотеки, університеті економіки та права. У вівторок у рамках фестивалю відбудеться зустріч з кінематографістами з Харкова «Слобожанський кінопогляд». Переможців назвуть у середу.

Всеукраїнський фестиваль екранних мистецтв «Дніпро-cinema» проводиться у Дніпропетровську за ініціативи Дніпропетровського осередку Національної спілки кінематографістів України. У 2007 році фестиваль здобув статус всеукраїнського, а з 2008 року – носить ім’я одного із фундаторів українського кіно – режисера-оператора Катеринослава-Дніпропетровська Данила Сахненка.
XS
SM
MD
LG