Доступність посилання

ТОП новини

Міліція перевіряє обставини інциденту під час фестивалю в Ірпені


За фактом інциденту під час проведення фестивалю патріотичної пісні «Гайдамака.UA» міліція проводить дослідчу перевірку, прокуратура вивчає законність застосування міліціонерами спецзасобів.

Як повідомляє департамент зв’язків із громадськістю МВС України, в неділю, 26 вересня о 20:30 до чергової частини Ірпінського міськвідділу міліції надійшло повідомлення про те, що в міському парку – місці проведення фестивалю – сталася бійка. Співробітники приватної охоронної фірми, які забезпечували охорону заходу, звернулися по допомогу до міліції.

«Як з’ясувалося, агресивно налаштована група молоді – 20-30 осіб – прорвалася через охорону й попрямувала в бік сцени. На місці події загін міліції, який брав участь в охороні громадського порядку під час проведення цього заходу, зупинив молодих людей, але один із нападників, підійшовши до інспектора патрульної служби, почав погрожувати фізичною розправою і ображати правоохоронця нецензурною лайкою», – йдеться в повідомленні.

У МВС стверджують, що «на неодноразові вимоги міліціонера припинити протиправні дії невідомі не реагували, а навпаки, почали бійку, вдаривши інспектора в обличчя. Патрульний був змушений застосувати спецзасоби для відстрілу гумовими кулями й вистрілив по ногах нападника».

Проте, як наголошується в повідомленні, це не зупинило групу молодиків, і правопорушники «вдарили по голові ще одного інспектора патрульної служби міліції та завдали тілесних ушкоджень представнику охоронного агентства». «Тому співробітник міліції був змушений вдруге застосувати спецзасіб і стріляти по ногах іншого нападника», – мовиться в повідомленні міліції.

За інформацією МВС, травмованого інспектора та двох молодиків із групи нападників доставили до травмпункту Бучанської лікарні. Після надання медичної допомоги та перевірки на алкогольне сп’яніння правопорушники залишили медичний заклад.

Як повідомляли ЗМІ, 26 вересня під час проведення в Ірпені фестивалю повстанської та патріотичної пісні «Гайдамака.UA» група з 15 осіб із битами напала на охорону й організаторів фестивалю. Два працівники міліції, які перебували безпосередньо на фестивалі у формі, не вжили ефективних дій і нікого не затримали, повідомляли очевидці подій.

Партія «За Україну!» заявила, що на найближчому засіданні парламенту ініціюватиме створення слідчої комісії у зв’язку з побиттям учасників фестивалю. А лідер «Народної самооборони» Юрій Луценко наголосив, що Президент Віктор Янукович має взяти під особистий контроль з’ясування обставин нападу на учасників фестивалю.
XS
SM
MD
LG