Доступність посилання

ТОП новини

Чому підприємці на Сході України не підтримують опозицію (огляд преси)


Київ – Підсумок виборчої кампанії на Сході України відомий вже зараз. Попри зниження рейтингів, Партія регіонів лишається там безумовним лідером, констатує тижневик «Ділова столиця».

Деморалізована після поразки в президентській кампанії опозиція не лише не в змозі скласти конкуренцію «синьо-білим», а й ризикує втратити навіть електоральні здобутки п’ятирічної давнини. Підприємці, які на минулих виборах в обмін на депутатські мандати вкладали гроші в опозиційні проекти, масово перекочовують в Партію регіонів і в «Сильну Україну». І зупинити цей процес, зважаючи на тиск адмінмашини регіоналів, опозиції не до снаги. Заголовок статі – «Схід без опозиції».

На тлі скасування конституційної реформи й ухвалення нового податкового кодексу дострокові відставки міських голів не привертають пильної уваги. Мовляв, і так зрозуміло: раз якогось міського голову затримали, значить, це комусь потрібно. Вочевидь, що потрібно владі. Але чому тих чи інших персонажів віддають на прилюдне заклання? Невже не можна було почекати до виборів і змістити неугодних міських голів шляхом адмінресурсу та «правильного» підрахунку голосів? Відповідь газета «День» пропонує у матеріалі «Все під контроль».

Праймериз, себто попередні вибори, в яких обирається один кандидат від партії, як механізм внутрішньопартійної демократії та дисципліни на українському ґрунті дискредитований. Принаймні тими політичними силами, які проводили його перед місцевими виборами. Про те, чому і яка з партій найбездарніше провела праймериз, розповідає «Газета по-українськи» у публікації «Виборцям варто було запропонувати відкриті списки».

Лише 40% від запланованих посівних площ під озимі зустрілися із зерном. Як пише газета «Економічні відомості», ігри чиновників на ринку експорту зерна підірвали основу майбутнього урожаю – благополучну сівбу озимих культур. Тепер аграріям лишається сподіватися не на рекорд, а на сприятливу погоду навесні, яка допоможе нівелювати нинішні промахи адміністраторів.

Уряд же, тим часом, приготував законопроект, який загрожує селу більшовицькою продрозверсткою. Про законопроект докладніше йдеться у статті «Осіння посівна провалена».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG