Доступність посилання

ТОП новини

Родина Кравченка наполягає, щоб суд довів його вину чи невинуватість


Родина покійного міністра внутрішніх справ України Юрія Кравченка, якого звинувачують у замовленні вбивства журналіста Георгія Ґонґадзе, наполягає, щоб суд довів провину чи не винуватість посадовця. Про це заявив речник Генеральної прокуратури Юрій Бойченко.

За його словами, статтею 215 Кримінально-процесуального кодексу передбачене таке право родини покійного, щоб справа не закривалася у зв’язку зі смертю людини.

Відповідаючи на уточнююче запитання, з яких мотивів Кравченко міг замовити вбивство Ґонґадзе, Бойченко сказав: «Якщо слідчий узяв на себе сміливість відповідно до своїх переконань заявити, що саме ця людина скоїла злочин, значить у нього є підстави і докази так стверджувати».

Разом із тим, речник прокуратури зауважив, що у матеріалах справи є декілька десятків томів з позначкою «цілком таємно», які містять дані оперативно-розшукової діяльності міліції, а тому при розгляді цих матеріалів судові засідання відбуватимуться у закритому режимі.

Водночас Бойченко наголосив, що ці матеріали не впливають на загальну картину обвинувачення, і люди, які фігурують у них, не фігуруватимуть в обвинувальному висновку.

14 вересня прес-служба Генеральної прокуратури заявила, що досудове слідство у кримінальній справі за обвинуваченням колишнього генерала міліції Олексія Пукача у вбивстві журналіста закінчується. За даними ГПУ, слідством встановлено, що замовником цього злочину був на той час глава МВС України, нині покійний, Юрій Кравченко.
XS
SM
MD
LG