Доступність посилання

ТОП новини

Уряд дає кошти на розвиток електронної бібліотеки України


У вересні 2010 року уряд України ухвалив рішення про надання державної фінансової підтримки розвитку проекту «Електронна бібліотека України: створення Центрів знань в університетах України». Про це повідомляють керівники проекту.

Зокрема, за повідомленням, на 2011 рік передбачається фінансування з державного бюджету передплати доступу для 85 найбільших українських університетів до світових наукових баз даних. «Йдеться про доступ до найважливішого ядра світових інформаційних ресурсів, що покриває усі галузі знань (технічні, медичні, соціальні та гуманітарні науки) через бази даних EBSCO; а також деякі довідкові ресурси. Для основних учасників проекту передбачено також доступ до інших ресурсів, таких електронні журнали від JSTOR; Elsevier, Springer, Oxford University Press,Emerald (E-Management Xtra), Institute of Physics, Association for Computing Machinery,Nature Publishing Group тощо», – мовиться в повідомленні.

Проект «Електронна бібліотека України: створення Центрів знань в університетах України» започаткований 1 січня 2009 року Києво-Могилянською Фундацією Америки з метою якісного інформаційного забезпечення розвитку науки та освіти в Україні, організації доступу до світових цифрових інформаційних ресурсів та створення власних академічних електронних ресурсів, за фінансової підтримки Регіональної Місії Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) в Україні.

Головними завданнями проекту є створення системи обміну інформацією між Україною та світовою академічною спільнотою; розвиток співпраці між університетами, науковцями та іншими інституціями, які представляють економічні, культурні ті інші сфери суспільного життя.

Як повідомляють представники проекту, на сьогоднішній день понад 195 тисяч українських студентів та 9 тисяч університетських працівників отримали доступ до 22 передплачених за проектом та 49 відкритих баз даних.
XS
SM
MD
LG