Доступність посилання

ТОП новини

Український фільм виходить в американський прокат


Фільм Сергія Лозниці «Щастя моє» придбали для прокату в США. Американська прем’єра фільму відбудеться сьогодні на кінофестивалі в Нью-Йорку, повідомляє компанія «СОТА Сінема Груп».

За повідомленням, договір про продаж фільму в американський прокат уклали напередодні відкриття кінофестивалю в Нью-Йорку, в якому бере участь «Щастя моє». А північноамериканська прем’єра фільму відбулася в рамках міжнародного кінофестивалю в Торонто 11 вересня.

«На мою думку, фестивальна і прокатна доля стрічки склалася, – заявляє продюсер фільму Олег Кохан. – Зацікавленість міжнародних прокатників, висловлена в договорах про продаж прав на покази фільму «Щастя моє» на території США та Європи говорять самі за себе. А от як «вистрелить» стрічка на українському майданчику, як наш глядач прочитає це послання, для мене залишається головним питанням, на яке я отримаю відповідь вже у жовтні».

Крім США, українська стрічка вийде в прокат Франції, Німеччини, Португалії, Греції, Ізраїлю, Росії, а також країн Скандинавії та Бенілюксу.

Прем’єра фільму «Щастя моє» відбулася в травні цього року на Каннському кінофестивалі. Фільм отримав приз за найкращу режисуру та приз Гільдії кінознавців і кінокритиків на відкритому російському фестивалі «Кінотавр», гран-прі Міжнародного фестивалю молодого європейського кіно VOICES, приз «Срібний абрикос» МФК в Єревані, приз на найкращий сценарій на фестивалі «Кіношок» в Анапі.
XS
SM
MD
LG