Доступність посилання

ТОП новини

Зісельс: рівень ксенофобії та антисемітизму в Україні низький


Громадянам України не варто звертати увагу на заяви політиків, а краще опиратися на власні відчуття й достовірні соціологічні опитування. Таку думку висловив, виступаючи у Національному інституті стратегічних досліджень Йосип Зісельс, виконавчий віце-президент Конгресу національних громад України, голова Асоціації єврейських організацій та общин України, голова Генеральної Ради Євразійського єврейського конгресу.

«Рівень ксенофобії та антисемітизму в Україні нижчий, аніж у деяких країнах західної Європи і набагато нижчий ніж на сході – в Росії та інших пострадянських державах. Насправді в Україні немає реального підґрунтя для ксенофобії», – сказав Йосип Зісельс.

Він наголосив, що цей висновок опирається на відчуття самих національних меншин, на результати соціологічних досліджень і на результати виборів різних рівнів.

«На останніх президентських виборах пан Ратушняк, який втілює в собі радикальні погляди у національному питанні – набрав десь 0, 002 . І це, на наш погляд, відображає питому вагу рівня конфліктності в Україні», – зауважив голова Євразійського єврейського конгресу.
Однак, на думку Йосипа Зісельса, аналізу потребує інша небезпечна тенденція, пов’язана із процесами міграції.

«Місце чужих посіли мігранти з країн Африки та Азії», – вважає віце-президент Конгресу національних громад України.
XS
SM
MD
LG