Доступність посилання

ТОП новини

Регіонали у Херсоні побилися за перший номер у виборчому списку (огляд преси)


Київ – Влада навіть не приховує бажання повернутися до президентської форми державного правління. Втім, де-факто Україна й сьогодні є такою, стверджує газета «День». Чи справді потрібні Віктору Януковичу додаткові повноваження? Чи справді в усіх кризових бідах останніх років винен горезвісний закон, який розбалансував владну вертикаль? На ці та інші запитання журналістам «Дня» відповідає перший Президент України Леонід Кравчук.

У Віктора Януковича лише видимість команди. Насправді там кілька груп впливу, найпотужніші з яких очолюють Ахметов і Фірташ. Вони між собою конкурують. В інтелектуальному плані сильніша команда у Фірташа. Але коли вони йдуть танками один на одного, то під ними опиняються пересічні українці. Про це в «Газеті по-українськи» стверджує депутат Верховної Ради перших двох скликань, економіст Володимир Пилипчук.

У Херсоні «регіонали» сфальсифікували своє перше місце при реєстрації списків кандидатів до міськради і спровокували грандіозну бійку у виборчій комісії. Причиною конфлікту, як інформує газета «Україна молода», стало рішення про скасування реєстрації виборчих списків, поданих партіями. Переграти порядок прийому заявок, що визначав місце партії в бюлетені, вирішили після того, як з'ясувалося, що «Наша Україна» отримала перший номер, а Партія регіонів – лише восьмий. Коментарі видання пропонує у матеріалі «Одиниця» з обманом».

В Україні експортно-орієнтований оборонний комплекс. Як констатує газета «Голос України», за останню п'ятирічку продаж української зброї за кордон зріс удвічі. Водночас своя армія не може похвалитися істотним відновленням своїх ангарів і арсеналів. Військовий бюджет – бюджет проїдання. На розвиток і придбання нових зразків техніки і зброї грошей не виділяють. Нині йдеться не про розвиток Збройних Сил, а про збереження того, що є, у ліпшому разі про модернізацію. Україна постачає зброю і техніку іншим, але не переймається технічним переозброєнням своєї армії. Про це йдеться в публікації «Наша зброя проста і надійна, але не комфортна».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG