Доступність посилання

ТОП новини

Європейські енергетичні компанії відмовляються від співпраці з Іраном


Чотири провідні європейські енергетичні компанії вирішили відмовитися від ведення бізнесу з Іраном, щоб уникнути американських санкцій.

Ідеться про французьку «Total», норвезьку «Statoil», італійську ENI і голландську «Shell».

Заступник Держсекретаря США Джеймс Стейнберг заявив, що діяльність інших провідних енергетичних компаній світу розслідується. Такі компанії можуть наразитися на серйозні наслідки, якщо не зупинять бізнес з Іраном. Водночас Стейнберг відмовився назвати ці компанії.

«Ядерний Іран серйозно загрожуватиме безпеці і стабільності частини світу, вкрай важливої для наших інтересів і здоров'я світової економіки. Тому ми вважаємо, що міжнародна спільнота має колективно відмовитися від звичного ведення бізнесу з Іраном. Та деякі нафтові компанії досі не припинили діяльності в нафтовому секторі Ірану, і через це Держдепартамент розпочинає розслідування щодо цих компаній», – заявив заступник Держсекретаря США Джеймс Стейнберг.

Такі дії відбуваються водночас з намаганнями США та союзників для відновлення переговорів з Іраном щодо характеру його ядерної програми. Іран заперечує свої намагання розробити ядерну зброю.
XS
SM
MD
LG