Доступність посилання

ТОП новини

У Придніпров’ї протестують римо-католики


Дніпропетровські римо-католики знову вийшли на вулицю, аби відстоювати свій храм у центрі міста. Наразі віряни розпочали безстрокову акцію на тротуарі перед будівлею костела.

За інформацією з громади, цими днями католикам стало відомо, що в одному з донецьких судів, без відома парафії, вже півроку розглядається судова справа щодо костела св. Йосипа. Судовий розгляд ініціювала приватна фірма, яка упродовж майже десяти років вважалась власником будівлі, аж поки суд не повернув храм католикам.

Наступне засідання донецького суду відбудеться 8 жовтня.

«Зову молитися перед храмом католиків змусили небезпідставні побоювання рейдерської атаки на храм. Перед і після кожного богослужіння відбувається молебень перед храмом про навернення тих, хто воює з Богом, та реєстрацію храму в БТІ», – зазначили в прес-службі громади віруючих.

Католицька громада заявила: у ситуації невизначеності з долею храму віряни не можуть почуватись у безпеці, а також «користуватися гарантованим Конституцією України правом безперешкодно відправляти релігійні культи у культових спорудах». Римо-католики вже надіслали відповідні звернення до голови облдержадміністрації та прокурора області, а також готують лист до Президента України.

Католицький костел у Дніпропетровську був побудований у 1887–90 роках на кошти вірян. Його приватизували 1998 року. Фактичним власником споруди стала фірма, зареєстрована у США. Її пов’язували з українським екс-прем’єром Павлом Лазаренком. 2009 року Вищий господарський суд України повернув будівлю вірянам.
XS
SM
MD
LG