Доступність посилання

ТОП новини

Смерть від СНІДу в 21 столітті є злочином, заявив Білл Клінтон у Києві


Україну все ще може оминути участь країн, де СНІД перетворився на національну катастрофу, заявив колишній президент США Білл Клінтон, виступаючи в неділю з промовою у Києві на Михайлівській площі під час акції «Битва за майбутнє».

«Це злочин у 21-му столітті для молодої людини померти від СНІДу. Кожен мусить пройти тест, лікуватися і зробити все можливе, щоб не наражати на небезпеку оточуючих», – заявив він.

Фонд Білла Клінтона є однією з організацій, що сприяє боротьбі зі СНІДом у всьому світі.

За словами Клінтона, сьогодні близько 5 мільйонів людей у всьому світі вживають ліки, котрі підтримують їхнє життя, але ця робота неможлива без доступного тестування.

Білл Клінтон зауважив, що саме тестування є першим кроком до того, щоб убезпечити себе від вірусу імунодефіциту. «Сьогодні ми не маємо вакцини, можливо лише запобігти хворобі і лікуватися. Але все це починається з одного простого тесту», – сказав колишній президент США.

Крім того Клінтон наголосив, що ВІЛ – це не вирок, лікуючись людина може прожити довге і щасливе життя.

В Україні кількість віл-інфікованих складає 1,33 відсотка дорослого населення від 15 до 49 років, це близько 400 тисяч осіб.

Білл Клінтон перебуває в Києві з дводенним візитом.

Акцію в Києві «Битва за майбутнє», присвячену боротьбі зі СНІДом, організував Фонд АнтиСНІД Олени Пінчук. В акції взяли участь майже три тисячі осіб, переважно молодого віку. Також у ній були задіяні відомі українські артисти.
XS
SM
MD
LG