Доступність посилання

ТОП новини

Янукович і Медведєв сьогодні зустрічаються на курорті


Київ – Сьогодні Президент Віктор Янукович на запрошення свого російського колеги Дмитра Медведєва відвідає місто Геленджик Краснодарського краю Росії для участі у першому Українсько-російському міжрегіональному економічному форумі. Передбачається, що глави держав обговорять питання прикордонного співробітництва та проблему українсько-російського розмежування в керченській протоці.

На Українсько-російському економічному форумі обговорюватимуть механізми поглиблення міжрегіональних зв’язків, зокрема питання спільної реалізації великих інфраструктурних проектів.

«Буде обговорене питання прикордонного та міжрегіонального співробітництва, – каже глава адміністрації президента Сергій Льовочкін. – Широке коло експертів, губернатори, бізнес-еліти з обох країн».

Передбачається також, що президенти говоритимуть і про українсько-російське розмежування в керченській протоці. Проте ці переговори не обіцяють бути продуктивними, зазначає Сергій Льовочкін.

«Розмова на цю тему буде, – каже керівник президентської адміністрації. – Але поки що переговори просуваються не дуже просто, тому що кожна з країн має свою принципову позицію».

Президентам процес важливіший за результат, – політолог

Окрему увагу буде приділено питанням транспортних коридорів. Планується обмін думками щодо перспектив спорудження транспортного мостового переходу через Керченську протоку та будівництва швидкісної автомобільної дороги Москва–Харків–Сімферополь.

Захід організовано на виконання домовленостей, досягнутих главами обох держав під час зустрічі 21 квітня 2010 року в Харкові. Проте політолог Володимир Фесенко не бачить підстав для ухвалення нових важливих угод.

«Поки передумов для якихось кардинальних революційних рішень, на кшталт харківських домовленостей, нема. Схоже, для них головний процес – рухатися разом далі. Для обох президентів процес важливіший від результату», – каже політолог.

Попередня зустріч президентів України та Росії присвячена питанням прикордонного співробітництва відбулася у Глухові 17 вересня.
  • Зображення 16x9

    Дмитро Шурхало

    Співпрацюю з Радіо Свобода, був кореcпондентом і редактором (2008–2017), зараз веду програму «Історична Свобода». Спеціалізуюсь на політиці та історії. Народився в 1976 році у Сумах. Закінчив факультет журналістики Львівського університету імені Івана Франка. Працював у газетах «Пост-Поступ», «Київські відомості», «Вечірні вісті», журналі «Власть дєнєг». Автор книжок «Українська якбитологія», «Міфи Другої світової війни» та «Скоропадський, Маннергейм, Врангель: кавалеристи-державники».

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG