Доступність посилання

ТОП новини

ПАРЄ сьогодні оцінить стан демократії в Україні


Сьогодні Парламентська асамблея Ради Європи заслухає звіт про стан демократії в Україні.

ПАРЄ готова ухвалити жорстку резолюцію щодо функціонування демократичних інститутів в Україні. Йдеться, зокрема, про стан свободи слова та конфлікт інтересів у призначенні чиновників. Про це Радіо Свобода заявила член української делегації у ПАРЄ Ольга Герасим’юк, яка зараз перебуває у Страсбурзі.

«Все, що обговорюється, справді дуже жорстко сформульовано. Говорять про небезпеку відкату від демократичного шляху, дуже серйозно висловлюють стривоженість щодо свободи слова, свободи зібрань, говорять про потребу позбутися конфлікту інтересів у призначеннях чиновників», – розповіла Радіо Свобода член української делегації у ПАРЄ Ольга Герасим’юк.

Вона також повідомила, що не йдеться про жодне припинення моніторингу з боку Парламентської асамблеї Ради Європи. Прагнення позбутися такого моніторингу неодноразово декларували представники нинішньої української влади.

За словами Ольги Герасим’юк, у сьогоднішній резолюції навряд чи буде відбито головну подію останніх днів – скасування політреформи. Членам ПАРЄ для цього потрібно спочатку почути висновки Венеціанської комісії.
XS
SM
MD
LG