Доступність посилання

ТОП новини

Україну повернули у посткомуністичний монархізм (огляд преси)


Київ – Сьогодні Україна повернулася до політичного режиму варіанту 1996 року, характерного для початкової фази посткомунізму, стверджує в газеті «День» політолог Вадим Карасьов. Він переконує, що повернення до режиму особистої влади Президента фактично означає відмову від партійно-парламентської системи, за якою Україна прожила впродовж останніх десяти років. В цьому випадку Партія регіонів потрібна буде Президентові лише як партія влади. Відтак, вже до кінця року можна очікувати, що Партія регіонів перестане існувати як електоральна партія, а стане адміністративною. Інтерв’ю з Карасьовим називається «Нас повернули в посткомуністичний монархізм».

Уряд стає філіалом Адміністрації Президента. Тепер Янукович може звільнити Тігіпка, Слауту і Сівковича. Про це в «Газеті по-українськи» наголошує політолог Віктор Небоженко. Він вважає, що народні депутати, надто ж бізнесмени, вступають до пропрезидентської більшості, щоб уникнути переслідувань із боку СБУ та прокуратури. Однак, тільки-но почне падати рейтинг Януковича, вони його зрадять.

Демографічна яма кінця 80-их-початку 90-их дуже боляче б’є по українській вищій школі. Як інформує газета «Діло», цього року кількість школярів, які подавали документу до вишів, скоротилася майже на 30 тисяч. У 2011 році випускників буде 235 тисяч, що на третину менше, аніж у поточному році. Різке скорочення випускників – результат переходу на 12-річну середню школу. Тепер одна з проблем, яку потрібно вирішити, як забезпечити роботою викладачів? Про шляхи її вирішення йдеться в статті «Виші роблять ставку на випускників ПТУ».

Природа сновидінь досі маловивчена. Існують лише гіпотези. Фрейд припускав, що це нереалізовані бажання, дитячі травми і страхи. Карл Юнг вважав, що це – приховані маленькі дверцята у найпотаємніші глибини душі. Сучасні дослідники стверджують, що сни – лише спалахи електричної активності, випадково вибрані мозком, які він перевтілює в образи. Ще один, не зовсім звичний погляд на природу снів пропонує дописувач газети «Голос України» у публікації «Інформація з майбутнього».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG