Доступність посилання

ТОП новини

На Придніпров’ї відкрили бюро судмедекспертизи європейського рівня


Сьогодні у Дніпропетровську відкрили Обласне бюро судово-медичної експертизи. Наразі це єдине в Україні міжрайонне відділення судово-медичної експертизи, що відповідає сучасним європейським стандартам. Воно обслуговуватиме не тільки Дніпропетровщину, а й інші регіони України.

У центрі є унікальне для України обладнання, приміром, апарат, що виокремлює з тканин матеріал для подальшого дослідження: раніше для цієї процедури треба було десять днів, зараз – одну-дві години. Поки що цей апарат єдиний у бюро і застосовуватиметься в термінових випадках.

Ще одна функція нового закладу – молекулярний аналіз. Досі його проводили тільки у Києві та Одесі.

За словами начальника Бюро судово-медичної експертизи Валерія Войченка, відкриття відділення дозволить підвищити якість судово-медичної експертизи, скоротити терміни проведення деяких експертиз із 10-15 днів до одного дня та підвищити рівень розкриття особливо тяжких злочинів.

«Відділення готове провести необхідну експертизу будь-якої складності. Зокрема, це проведення молекулярно-генетичних досліджень. Для їх проведення достатній лише дотик до речового доказу. Результати будуть не лише швидкими, а більш якісними та точними», – зазначив Валерій Войченко.
XS
SM
MD
LG