Доступність посилання

ТОП новини

Виворіт депутатської солідарності


Для депутата Юрія Бута, який виграв у суді в журналістки «5 каналу» Ольги Сніцарчук 20 тисяч гривень моральної шкоди, колеги-депутати назбирали аж 165 гривень.

Здавалося б, народні обранці, які на словах полум’яно захищають свободу слова, мали би зібрати всю суму відшкодування без надмірних зусиль. Принаймні опозиціонери, які звинувачують владу в цензурних зазіханнях, могли би запросто вдатися до такого кроку. А судячи із саркастичного коментаря заступника голови адміністрації президента Андрія Портнова, до акції цілком могла б долучитися і частина провладних депутатів.

Народні депутати збирають 20000 гривень для колеги, який виграв суд у журналістки
Якби кожен бодай опозиційний депутат скинувся по сотці (а депутати аж ніяк не бідні), то більше половини суми компенсації було би зібрано. Але! Захистивши в такий спосіб право журналіста на свободу висловлювань, вони б поставили у незручне становище колегу-депутата. Не беруся стверджувати, але, на мою думку, саме через це депутати назбирали таку сміхотворну суму. Бо підійти до встановленої у залі скриньки, на яку скеровані фото- і відеокамери, захотів далеко не кожен народний обранець.

Я майже десять років періодично буваю в кулуарах парламенту. І мене досі неприємно дивує, коли депутати з ворожих фракцій часто не просто вітаються в кулуарах, а обнімаються-цілуються, як старі друзі. Але завдяки цьому зайвий раз переконуюсь, що ці обійми щиріші за публічні виступи.
  • Зображення 16x9

    Дмитро Шурхало

    Співпрацюю з Радіо Свобода, був кореcпондентом і редактором (2008–2017), зараз веду програму «Історична Свобода». Спеціалізуюсь на політиці та історії. Народився в 1976 році у Сумах. Закінчив факультет журналістики Львівського університету імені Івана Франка. Працював у газетах «Пост-Поступ», «Київські відомості», «Вечірні вісті», журналі «Власть дєнєг». Автор книжок «Українська якбитологія», «Міфи Другої світової війни» та «Скоропадський, Маннергейм, Врангель: кавалеристи-державники».

XS
SM
MD
LG