Доступність посилання

ТОП новини

Київські студенти провели акцію на підтримку української книги


Київські студенти сьогодні провели акцію на підтримку української книги і книговидання, під назвою «Читаймо разом!» Просто неба, біля колишньої книгарні «Сяйво», студенти читали уривки з улюблених книжок українських письменників.

Координатор акції Віра Носальчук у розмові з Радіо Свобода зазначила: «Ми висловлюємо незгоду із закриттям улюбленої багатьма українцями книгарні «Сяйво», яку зачинено унаслідок рейдерського захоплення влітку цього року. Ми також протестуємо проти звуження простору для української книги у столиці держави, де щороку зачиняються книгарні та бібліотеки, а на їх місці з’являються дорогі магазини та ресторани».

Очікується, що подібні акції відбудуться в інших містах України, за підтримки молодіжних та студентських громадських організацій, та за участі письменників.

Книгарня «Сяйво», розташована у центрі Києва, була зачинена влітку цього року після багатомісячних судових засідань, пов’язаних із боротьбою власників приміщення, де була розташована одна з найстаріших столичних книгарень. Нині крамницю закрито на ремонт, що буде розміщено у ній пізніше – невідомо.

«За останні 10 років у центрі Києва, крім книгарні «Сяйво», знищені книгарні «Мистецтво», «Ноти», «Зміна», «Поезія», «Планета», – наголосила учасниця акції «Читаймо разом!», письменниця Олена Степаненко. «На місцях колишніх культурних осередків тепер красуються магазини широкого вжитку і офіси», – зауважила вона.
XS
SM
MD
LG